Üzletember hódítani indul. Előveszi tökéletes öltönyét, megnyerő modorát, meggyőző erejét.Vértje kész.

Egyetemista meggyőzni indul a politikai hatalmat igazáról, kérni készül belátást, toleranciát, józan észt. Vértje egy kinyúlt pulóver, loboncos haj. Vértje kész?

Óriási mulasztás, a felsőoktatásban nem tanítani a leendő értelmiségnek a kinézet meggyőző erejét. Rengeteg veszteség ér, vagy másképpen fogalmazva siker nem ér azokhoz, akik nem csomagolják megfelelően magukat gondolataik közvetítéséhez a köz előtt. Egy őrült professzornak is van stílusa, az Őrült Professzor Stílus, amit a kor és nemtörődömség alakít ki. Egy fiatal, tettre kész értelmiségi férfinak, nem szabad lealacsonyítania magát. Szembe kerül a hatalommal, mert akarata van, élni szeretne, mert tervez. No és ki hiszi ezt el egy lompos gyereknek?

Az öltözködés, megjelenés a legfontosabb egy tárgyalás megkezdéséhez.

         Nem elég a penge értelem, tálalni tudni kell.

Olvasd tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://mringer.blog.hu/api/trackback/id/tr255157755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása