Fejfedők III.

2012.11.23. 11:48

A befejező rész szóljon csak a divatról.

Mi a divat? Véleményem szerint ez a szó, hogy divat pusztán annyit tesz: mi kapható a boltokban, tömeges méretben. Nem szeretem használni, mert ilyen elven ami divat, az egyben taszító is...

Filozofálás befejezve, lássuk a tényeket:

Az üzleti készletek átfutása miatt kb. 3-5 évenként látható változás a sapkák anyagában. (mindent el kell adni) Fazonjában legalább 6-8 év. Azon szerencsés férfiakat, akik már megtalálták saját stílusukat, ezek a tények nagy ívben hidegen hagyják, ergo: nem neki szól a mai post.

1. Smicisapka vagy sport-sapka vagy sofőr sapka. Kinek mi tetszik, ugyanazt jelenti. Formája ovális, napellenzőjére boruló tetővel, jellemzően gyapjú-tweed, esetleg bőr, minimum 3 részből szabva, hogy ne simuljon teljesen a fejre.Napellenző nagyon gyakran hajlított mint a baseball sapkáknál. Szmoking szint alatt bármihez hordható, öltönyhöz színben illeszkedjen.

2. Golf sapka. Fazonban, méretben szorosan kötődik a sofőr sapkához, de ennek kupoláját egyetlen darabból szokás készíteni. Sportosságát csíkokkal,harsány színekkel is fokozzák. Ezt nem ajánlom már öltönyhöz sem, maradjon csak a szabadidős ruházat része, farmerral, bőrkabáttal.

3. Városi vagy légiós sapka. Nálunk, de szinte sehol a világon nem figyelnek rá,hogy formája miatt ez már nem baseball sapka, mégis oda sorolják. Sildes, és hátul állítható a kényelem, viszont 2 darabból áll a kupola, egy kerek fedő és egy széles fejtetőig érő oldalrész. Ennél fogva a szegecs is hiányzik a tetejéről, vagyis NEM baseball sapka. Sokaknak kukacoskodásnak tűnhet az okfejtés, cáfoljatok ha nem így van! Bakancs-farmer-dzseki összeállítással tökéletes, vitorlázók körében is népszerű.

4. Kötött sapka. Ez most a legnagyobb divat, leginkább a fiatalok körében. Nincsenek szabályok, még a napellenző is megengedett. Már irodai, formális viseletekhez sem hordjuk, simán nevetségessé tehet.

5. Usanka vagy pilóta sapka. Nálunk az első megnevezés terjedt el, vajon miért... A legzordabb téli viszontagságok átvészelésében segíthet, szőrme bélése meleg, külső vízhatlan rétegén a szél sem fúj át. Mostanság reneszánszát éli. Nagyon jól beilleszthető minden stílusba, csak elő kell kapni a fantáziád.

+1. Fülvédő. Ne a kis rózsaszín szőrös, fejpántos cukiságra gondolj. Csak keményen, férfiasan, Halszálkás gyapjúszövetből, kalap alá a nagy hidegben. Ezt még kevesen merik hordani, nagyon hasznos darab, tekintve a mai frizuratrendeket, amit egy akármilyen fejfedő nyomorulttá tesz. Híúságra fejpánt a megoldás, nem pedig a megfázás! 

Ezzel napjaink fejfedőinek boncolgatása véget ért. Véleményetek szerint merre visza az út, mi lesz az eljövendő terend?

És ez a bejegyzés ezennel átkúszik a misteringer.hu -ra is, ahol ezentúl megtaláltok minden olyan tartalmat, amiért a többi honlapomat is látogattátok...( azok is költöznek )

A bejegyzés trackback címe:

https://mringer.blog.hu/api/trackback/id/tr404921193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása