Sálak

2012.09.20. 14:48

Eredendően 70 cm hosszú, 10 cm széles puha, a nyakat körülölelő téglalap alakú ruhadarab.

Az utóbbi években kezd visszakúszni a férfi ruhatárba, viszont még mindig nem tanulták meg sokan, hogyan is kell helyesen viselni. Akik nem hordják, azt mondják, nőies.

Itt és most oszlassuk el a tévhitet.

Kis történelem:

A sál sokkal ősibb darabja a férfi ruhatárnak, mint a pantalló. Láttad már a kínai agyag hadsereget? Mi van a nyakuk körül?

Az első kínai császár Quin Shi Huang hadseregében az i.e. 3. századtól használták. A sál volt az első, rang jelzésére használt katonai „jelvény”. Ugyanezt alkalmazták a horvát hadseregben is. XIV. Lajos uralkodásának idején mi volt minden férfi nyaka köré tekerve? Nézz meg néhány korabeli festményt. Ezek után már nem volt megállás, elterjedt szerte Európában.

Praktikus darab lévén a háborúk idején is nélkülözhetetlen volt, sőt, a pilóták ikonikus ruhadarabja lett. A sál rangot jelölt. Ennek utóda a ma hordott üzleti nyakkendő, ami szintén rangot hivatott sugallni. Szmokinghoz, frakkhoz ma is hordják a fehér selyem sálat, de már csak nagyon formális eseményeken.

Ennek kapcsán gondolhatunk a kézilabda vagy foci klubok „felségjelzéses” sáljaira, amiknek „A” csoportba tartozás jelzése a feladata, nem a nyak melegítése. Nőies mi?

Őszüljünk

2012.09.15. 15:24

 

Semmi velőrázó, mélyenszántó témát nem terveztem, élvezzük együtt a fashionbeans.com, és a hm.com szösszeneteit. Lessünk bele együtt az őszi hangulatokba, színekbe, mintákba.  Szóljatok, ha valahol mosolyt véltek felfedezni!

Socks vagy nem socks

2012.09.05. 14:00

Zokni?

Miért van rajtad zokni? Miért nincs rajtad zokni?

Törexünk az egyediségre célunk, hogy elismerő pillantások simítsanak végig rajtunk. Az agyunkban van egy beépített kép, amin látjuk a lengő szárú nadrág, fehér zokni és szandál rettegett kombinációját. Valóban ez a legnagyobb stílus gyilkosságok egyike. No és mi visz rá egy férfit, hogy zokni nélkül tegye ugyanezt? A válasz nincs a birtokomban. Pusztán azt tudom, hogy legjobb alternatíva minden körülmények között a zokni, és feltűnés keltés céljából, a színes zokni.

Mielőtt  folytatnám, definiáljuk, mit is takar pontosan a férfi ruhatárban ez a szó: ZOKNI

Le Cardigan

2012.09.03. 13:53

Kardigán?

Az eltelt évtizedek szitokszóvá tették a kardigánt az öltözködés kapcsán. Nos én az a fajta ember vagyok aki a ganéban sem veszélyes hulladékot, hanem új életet látja, akár csak a kardigánban. Mit is kezdhetünk hát ezzel a "kellemetlen" ruhadarabbal?

Aki megtanul bánni vele, annak ruhatára bővülni fog ezzel sokoldalúan viselhető cuccal, ami ízléses és ráadásként stílusos is!

Véleményem szerint(szerénytelenül:ez tény) egy férfinak kardigánban is kifinomultságot, eleganciát kell sugároznia, különben könnyen közröhej tárgyává válik. Egy kardigán lehet gallér nélküli, vagy sálgalléros (mint a szmoking),anyaga kötött, hurkolt, vékony vagy vastag, mintás vagy egyszínű. Minél nagyobb a felesleg derék tájon, annál nagyobb, mélyebb legyen a nyakkivágás, vékonyabb az anyag és kevesebb a gomb(mint a zakóknál).Folytatása itt

süti beállítások módosítása