Legelső állásinterjú

2012.08.27. 16:24


Biztos vagyok benne, hogy közületek sokan olvasnak cikkeket, blogot, könyveket, konzultálnak karrier tanácsadóval, akik megmondják, mit tegyünk, és mit ne tegyünk állásinterjú során.

 Abban is biztos vagyok, hogy ezeknek a tanácsoknak fele sem ragad meg a fejetekben, vagy ha igen akkor elfelejtitek alkalmazni. Az iskolából kikerülve semmi fontosabb nincs, mint megszerezni az első állást, mert a diákhitelt nem fogja apu – anyu zsebből kifizetni. És ez az állás nem mindegy, hogy milyen, mert jelen helyzetben a leendő nyugdíjunkat is magunknak kell kitermelnünk, félretennünk, fialtatnunk. A függetlenné válás riasztó sikátorán végig kell menni, a segédleteket hozzá, neked kell kiválasztanod, és használnod. Megijedtél? 

2012 ősze XXXX-es szemmel

2012.08.27. 14:14

Öltöző Ön Életkor: 40s lookbookNagy bajban érzik magukat szezonváltásnál, akik követni szeretnék a divatnak nevezett csillogást. De kit érdekel? Nekünk már van egy jól szerkesztett ruhatárunk igaz? Ha követed az irományaim folyamát sok segítséget kapsz. Nem a frankót mondom meg. Az utat hozzá. Ehhez a montázshoz pedig nincs mit hozzáfűznöm, szemléld figyelmesen!


Az előző gondolatmenetet folytatva most vakarjuk meg, szekrényünk fenekét. Eljött az idő, túl a második ikszen, hogy sokkot kapjunk és fontosabb célt, mondhatni értelmet keressünk életünknek, mint a pia meg a szex. Határozzunk meg, saját szempontjaink alapján fokozatokat és álljunk át egy másik életmódra. Ha nem tesszük, minél több lesz az iksz, annál nagyobb lesz a sokk. Baráti körömben nem egy emberke esett pánikba 30-nál, hogy vége az életének, mert öregszik. Igen öregszik, vagyis bölcsebb, tapasztaltabb, megfontoltabb, céltudatosabb férfiasabb lesz. Sokan csak agyban, és nem követi ezt a tényt az öltözködésük. Gyakori hiba, pedig a stílust is vinni kell a jövőbe, mert a múlt stílusa egyre-egyre súlyosabb kolonc lesz. 18 évesen sem hordtunk fehér térdzoknit sötét térdgatyát nadrágtartóval, akkor miért hordunk 30 évesen halálfejes pólót, szakadt farmert edzőcipővel? Igaaaz?

7 időtlen befektetés

2012.08.17. 16:17

A divat állhatatlan egy teremtmény.  Egyszer lassú, máskor gyors. Néha konzervatív, olykor pikáns. Volt már mániákus és időtlen is.

Ha nem az a fajta - forma ember vagy, aki mániákusan lesi, keresi a divatházak bemutatóit, akkor kétféle választást ajánlok. Vagy iratkozz fel több weboldal divattal foglalkozó hírlevelére, vagy válaszd az időtlen divatot iránynak.

Nagyon sokan, köztük én sem tudok elég divatos lenni ahhoz, hogy folyamatosan lépést tudjak tartani a trendekkel. Sokat foglalkoztam a gondolattal, hogyan tudnám  áthidalni ezt a problémát. Arra a megoldásra jutottam, hogy  először értékes alapot kell teremteni, akár egy épületnek. Ha kiváló anyagból mesterrel alapoztatunk, a házat már mi is építgethetjük. Tehát létre kell hozni, a  bázist. Mit jelent ez?

Hogyan válassz inget?

2012.08.14. 18:37


Töröd a fejed hogyan frissítsd fel ruhásszekrényed tartalmát? Már meg is tetted az első lépést vagy halogatod, mert nem tudod mit is kellene tenned? Elgondolkodtál már azon mi a különbség egy 5000 és egy 50000 Ft-os ing között? Mindegyiknek vannak ujjai gallérja, gombjai, de mégis . . .

Ezzel a cikkel az a célom, hogy Te is tisztában légy azzal milyen ingeket érdemes megvásárolnod, és melyek azok,

amiket inkább kerülj el

Az első öltönyöm

2012.08.01. 15:18

Az első öltönyöm

A megfelelő indulás, alapot teremt a kívánatos folytatáshoz.

A férfivá válás első mérföldköve: az első uniformist, az érettségi öltönyt magára ölti az ifjú. Ha előtte még oly nevetségesnek, kényelmetlennek tartotta is, ez az öltözet gerincet ad, erőt sugároz, fegyelmezetté, magabiztossá változtatja. Ha ez a fiatalember szakértő szemmel választott és  testalkata megengedi, ezt az öltönyt még sokáig hordani fogja, a zakót akár utcai viseletként is. 

Ember legyen a talpán...

süti beállítások módosítása