A bőr cipő és a rossz idő

2013.03.24. 15:13

cipőpucolás1.jpgMit csinálsz ha baj van a cipőddel? Irány Misterminit, mert a jó cipészmesterek lassan kihalnak. Egyre kevesebb a suszter, a közelemben már csk 3 idős bácsi üzi az ipart kevéske nyugdíja kiegészítéséhez. Senki nem tudja majd pótolni azt a tudást amit Ők a bőr cipőkről tudnak. Senki. Sírba száll velük. Összeszedtem amit ők a bőrcipők ápolásáról tudnak, de nincs kinek továbbadniuk.

Van egy kérdés ami mindenkit érdekel, de senki nem teszi fel: Ez a cipő időjárásálló?

Hogye! Amíg fel nem veszed. Utána már rajtad áll, hogy az marad vagy sem. Beviszed az autód a mosóba, nagy valószínűséggel kérsz rá viaszt. Taszítja a koszt, és gyönyörűen levezeti a vizet.Az esőkabát ugyanígy ledobja magáról a csapadékot, mosás után az impregnáló szilikon újra vízhatlanná teszi.

A bőr cipővel is meg lehet tenni ugyanezt. A cipők nedvesség szempontjából sarkalatos pontja a gyűrődési zóna a lábfejen. Az alapanyag leggyakrabban szarvasmarha bőr, olykor lóbőr. Cserzéssel teszik ellenállóvá, tartóssá, de utánozhatatlan tulajdonságait, erejét a corium-nak, a bőr kötőszöveti rétegének köszönheti, ami nagyon érzékeny a kiszáradásra. Éppen ezért a bőr cipő nem lehet túl száraz sem, vigyázni kell a nedvesség egyensúlyban tartására. Ennek kivitelezéséhez  az USA-ban nagyon régóta gyártanak szereket, mint pl a Leather Honey, ami oldószer és illatmentes, behatol a bőr mélyére, és megfiatalítja azt, akár egy jó kozmetikus.  Vagy a Chumberlain Leather Milk , ami gyengéden tisztít, tele van természetes balzsamokkal, mindenféle bőrből készült használati cikken alkalmazható Ezeket az Amazon-on megvehetünk,24- 27$- os áron. Magyarországon a Pharmaka Lederöl bőrolaj a legkönnyebben elérhető bőrtartósság fokozó kb. 1500 Ft fél liter Webáruházakban is.

 

Olvass tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://mringer.blog.hu/api/trackback/id/tr155165770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása